Uw apotheker(s):

E. Liem, D.B.M. Straver en F.T.H. Liem

Tel: 010 418 35 38

info@apotheekmcs.nl

Algemene werkwijze

 

Patiëntendossier
In Apotheek Medisch Centrum Schiebroek houden wij een patiëntendossier bij. Hierin worden uw medicatie en afspraken die we met u en uw arts maken, vastgelegd. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dat aan ons doorgeven.

We vinden het belangrijk dat geneesmiddelen zo goed mogelijk bij u werken. Daarom houden we in de computer bij welke geneesmiddelen u krijgt. Wanneer blijkt dat u combinaties gebruikt die niet goed samen gaan, overleggen we met u en/of de arts. U dient zich te realiseren dat als u ergens anders uw medicijnen haalt, uw patiëntendossier niet compleet is en wij u niet meer optimaal kunnen begeleiden.

Geneesmiddelbewaking
Een belangrijk onderdeel in de apotheek is de geneesmiddelbewaking. Elke keer als een recept aangeschreven wordt, wordt er gecontroleerd of het geneesmiddel voor u geschikt is en of het samen met uw andere geneesmiddelen samen gegeven kan worden.

Voor de apotheek is het hiervoor belangrijk om de volgende zaken door te geven:

  • Overgevoeligheid en allergie
  • Kinderwens, zwangerschap en borstvoeding
  • (Chronische) aandoeningen

Eerste uitgifte
Medicijnen die u voor de eerste keer krijgt, krijgt u voor maximaal een maand mee. Mocht het middel niet voldoende werken of ongewenste bijwerkingen geven, dan hoeft u niet teveel medicijnen weg te gooien. Zo draagt u samen met de apotheek een steentje bij aan kosten besparing en het werken aan een beter milieu.

Ander merk
Medicijnen in een ander jasje

De werking van een medicijn wordt bepaald door de werkzame stof die erin zit. Vaak zijn er meerdere merken met dezelfde werkzame stof. Deze medicijnen verschillen in prijs, maar niet in kwaliteit. Daarom hebben huisartsen met de minister afgesproken dat zij zoveel mogelijk de naam van de werkzame stof op het recept zetten. Dat stelt de apotheek in staat het goedkoopste middel af te leveren. Zo wordt er op de kosten van de gezondheidszorg bespaard, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Oude medicijnen
Breng medicijnen die u niet meer gebruikt terug naar de apotheek. Wij ruimen ze dan milieuvriendelijk op. Verwijder voor uw eigen privacy de etiketten van de doosjes. Besmet materiaal, zoals naalden, nemen wij alleen goed verpakt aan. U kunt hiervoor speciale containers bij ons krijgen.